Gebreeën sokken en meer breiprojecten

De leukste breiprojecten

Het wordt kouder en dat betekent dat we ons goed moeten inpakken. Brei zelf sokken, sjaals en wanten naar eigen smaak. Daarna ben je helemaal klaar om jezelf in te pakken. 

Wanten

Deze winterwanten zijn bijna sprookjesachtig! Door het mooie verloopgaren vol met pastelkleuren zijn ze echte blijkvangers. Ze krijgen met verloopgaren een unieke uitstraling, maar ook in uni-garen worden ze prachtig.

Maak de wanten

Beenwarmers

Rokjes en jurken zijn ook tijdens de koudere maanden leuk om te dragen, maar ze veroorzaken wel kou. Brei als voorbereiding op de winter deze modieuze beenwarmers. 

Maak de beenwarmers

Kippendoekje

Als de boerin vroeger eieren ging rapen, sloeg ze een omslagdoek om de schouders om warm te blijven. Zo’n driehoekige gebreide doek heet daarom een kippendoekje. Hier vind je een patroon, van Kiki Visser.

Brei het kippendoekje

Elburger visserstrui

Dé Nederlandse visserstrui bestaat niet. De truien werden gemaakt door de vrouw en ieder vissersdorp had een eigen patroon. Hier vind je het patroon voor de trui uit Elburg

Brei de Elburgertrui

Beanie

Deze beanie van lekkere dikke, stoere wol is perfect. Maak hem bijvoorbeeld in stoer grijs voor mannen, of in knalroze voor je dochter. Je zult zien dat hij iedere keer weer anders wordt.

Brei de beanie

Egelstoffen

Met deze sloffen kom je de koude dagen wel door. Dag, koude voeten. En dan zien ze er ook nog eens super schattig uit. 

Maak de sloffen

Sokken in pauwensteek

Brei deze leuke sokken in pauwensteek, ontworpen door Kiki Visser van The Dutch Cottage. Een mooie sokje om je voeten warm te houden.

Maak de sokken

Houthakkermuts

Zin in een leuk breiproject voor de koude winterdagen? Maak dan deze mannenmuts, ideaal om warm te blijven tijdens het buitenwerk.

Maak de muts
De leukste handwerk ideeën

Handwerken is springlevend. Steeds worden er weer nieuwe, verrassende creaties bedacht. Laat je inspireren door de handwerkproducten in deze special en haak, brei, naai of vilt er wat moois van!
Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.