Egel gemaakt van boerenklomp en meer herfstprojecten

10x creatieve herfstprojecten

Ook deze herfst gaan we weer lekker aan de slag. Een paar creatieve projecten houden je zeker warm terwijl het buiten kouder wordt. Bloemschikken, knutselen en bouwen. Wij zetten hier de leukste idee├źn op een rijtje. 

Egel van een boerenklomp

Het herfstbos biedt een overvloed aan materialen om deze stekelige erfgast te maken. Volg de aanwijzingen van Alie van Veldhuizen en maak zelf van een oude klomp zo'n gezellige egel.

Zo maak je de egel

Nazomerschikking met appel en kaneel

Hangend aan de deur of liggend op tafel vormt deze rood-groene schikking een sfeervolle blikvanger. Door de gedroogde appeltjes en de kaneelstokjes ruikt hij ook nog eens heerlijk. Ga lekker aan de slag.

Zo maak je de schikking
pompoenlichtjes op tafel tussen bladeren

Pompoenlichtje

Maak een sfeervol pompoenlichtje, voor Sint Maarten als lampion of gewoon als decoratie in de tuin. Redactrice Angela laat jullie zien hoe dit werkt.
 

Zo maak je het lichtje
Kippen gemaakt van pompoenen, tamme kastanjes en mailkolven op pallets

Kip van natuurlijke herfstmaterialen

De natuur biedt een overvloed aan materialen waar je heerlijk mee aan de slag kunt. Van een paar pompoenen, maiskolven en tamme kastanjes maak je deze gezellige kippen.

Zo maak je de kip
vrouw bij heg met rozen van herfstblad in handen

Rozen van herfstblad

Met deze uitleg van Alie van Veldhuizen geef je afgevallen herfstblad een bijzondere tweede ronde. Maak van vers gevallen bladeren handgemaakte rozen. Eenmaal gedroogd heb je wekenlang plezier van dit fraaie boeket in warme tinten.
 

Zo maak je de rozen
Decoratieve herfsttaart van materialen uit de tuin

Kleurige herfsttaart

Een lust voor het oog is deze taart. Niet om op te eten, wel om van te genieten. Pluk op eigen erf de mooiste bloemen, gekleurde bladeren en wat je maar wilt. Volg dan de instructies van Alie van Veldhuizen in dit filmpje. Met deze twee-in-een-taart heb je dan wekenlang een feestje op tafel.

Zo maak je de herfsttaart

Pompoenmuts

Een fijne muts kan een kind altijd gebruiken. En dit is we een hele leuke. Hij heeft de vorm van een echte pompoen en houdt kleine hoofdjes lekker warm.

Zo maak je de pompoenmuts

Laarzenkist

Geen modder meer in de hal met een laarzenkist om zelf te maken. Heel stijlvol maar ook makkelijk te maken. 
 

Zo maak je de laarzenkist

Herftsjaal

Janneke Assink heeft speciaal voor Landleven een haakpakket ontworpen: kleurrijke herfstsjaal. Met Jannekes patroon en stap-voor-stap-uitleg is de sjaal zelfs voor een beginner te doen. 

Zo haak je deze sjaal

Egelsloffen

Tiny Knecht maakte deze enorm leuke sloffen voor haar kleindochter. Deze egeltjes houden de voetjes lekker warm en zien er top uit. 
 

Zo maak je de egelsloffen
Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.