Zelfgemaakte picknickbank

De 10 leukste doe-het-zelfprojecten voor de zomer

Het is zomer! Voor de echte buitenmens een heerlijke tijd om lekker bezig te zijn in de tuin of de werkplaats. Speciaal voor iedereen die in de zomer zin heeft om een stoere klus te doen, zetten wij onze 10 beste doe-het-zelfprojecten op een rijtje. 

Zelf maken: buitenkeuken

Buitenkeuken

Een buitenkeuken is een fijne aanwinst op het terras en verlengt het buitenseizoen met enkele weken. Door hem op wielen te zetten, heb je je keuken altijd binnen handbereik. Geef je zelfgemaakte keukenblok een extra dimensie en maak hem van gerecycled materiaal.

ZO MAAK JE DE KEUKEN
Opberger geïnspireerd door bijenkast

Opberger geïnspireerd door bijenkast

De bijenkast diende als inspiratie voor dit sfeervolle kastje, dat je eenvoudig zelf maakt. Een aanwinst in de tuin én handig om rondslingerend tuingereedschap en overtollige potten in op te bergen. Ook geschikt voor barbecuebenodigdheden of speelgoed.. 

ZO MAAK JE DE KAST
Maak een aardbeienpiramide

Aardbeienpiramide

Met deze aardbeienpiramide op wielen heb je altijd verse vruchten bij de hand. Plant aan elke zijde een ander ras, zodat je de bloeiende of vruchtdragende zijde simpelweg naar de zon kunt draaien. 

ZO MAAK JE DE PIRAMIDE
Maak een picknickbank

Picknickbank met een twist

Een picknickbank in de tuin is leuk. Maar echt lekker zit hij niet. Met deze verrassende bank sla je twee vliegen in een klap. Na het eten draai je het tafelblad een slag en je hebt twee fijne tuinbanken om heerlijk op uit te buiken. 

ZO MAAK JE DE BANK
Maak zelf een hangstoel

Hangstoel om loom te genieten

Lees een goed boek, drink een heerlijke kop thee, of doe even helemaal niets… In deze hangstoel breng je een zwoele zomeravond lekker lui door. Voor het zover is, staat je nog een leuke klus te wachten; je maakt hem helemaal zelf. Alie van Veldhuizen doet het je voor.

ZO MAAK JE DE HANGSTOEL
Maak zelf een tuintrolley

Tuintrolley

Slepen met tuingereedschap is onontkoombaar op een flink erf. Met deze zelfgemaakte tuintrolley maak je het jezelf een flink stuk eenvoudiger. Laad alles wat je nodig hebt op deze robuuste, rijdende trolley en alles is binnen handbereik.

ZO MAAK JE DE TROLLEY
Maak zelf een fietsenrek

Fietsenrek

Ook je stalen ros verdient een eigen plekje op het erf. Met dit elegante houten fietsenrek met charmant schilderwerk kun je vier fietsen veilig stallen, en heb je tegelijkertijd een uniek stukje handwerk staan. 

ZO MAAK JE HET REK
Bouw je eigen Warré bijenkast

Warré-bijenkast

Hij wordt ook wel ‘bijenkast van de mensen’ genoemd, omdat hij relatief eenvoudig te maken is: de Warré-bijenkast. Zo ben je als imker ook zelfvoorzienend in de behuizing van je bijenvolkjes. 

ZO MAAK JE DE KAST
Maak zelf een kippenhok

Kippenhok

Heb jij net als vele andere Landleven-lezers de droom om zelf kippen te houden maar dat tot nu toe nog niet gedaan? Of wil je heel graag een ander kippenhok?  Dan is dit het perfecte kippenhok met ren, ontworpen door Hans L. Schippers, om zelf te maken en eindelijk die kippen te kopen. In dit hok mogen drie legkippen of zes krielkippen. 

ZO MAAK JE HET HOK
Bouw zelf een trellis

Bouw zelf een trellis

Een trellis in piramidevorm is ideaal om klimplanten langs te laten groeien. Je kunt hem zowel in de sier- als de moestuin gebruiken. Perfect voor pompoenen en bonen, maar ook met een klimroos of een clematis een sieraad in de tuin. Timmerman Nick van Zutphen laat zien hoe je de staanders in elkaar laat vallen in dit filmpje. 

AAN DE SLAG
Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen en zoete kaneelbroodjes. € 7,95