winterkoninkje van papier

Maak een winterkoninkje van papier

Maak ook dit leuke winterkoninkje uit Landleven 7 met de bouwplaat van Johan Scherft. Je kunt de bouwplaat hier downloaden. Print hem uit en knip en plak het vogeltje met de instructies van Johan.

Dit heb je nodig:

Om het vogeltje te maken heb je een printer nodig of iemand die de bouwplaat van het winterkoninkje voor je kan uitprinten. Op doodgewoon papier, 120 grams hooguit. Hoe dikker, hoe lastiger het vogeltje zich laat vormen. Zonder marge.

De uitgebreide vouw- en plakinstructies vind je in Landleven 7. Je kunt ook het filmpje hieronder bekijken om te zien hoe je te werk gaat.

DOWNLOAD DE BOUWPLAAT VAN DE WINTERKONING

Filmpje met uitleg

Over de ontwerper

Johan Scherft (47) heeft een atelier in de voormalige ambachtsschool in Leiden. Hij is een veelzijdig kunstenaar die prehistorische dieren schildert en zelfs mechanische kijkdoosjes maakt, waarin een draakje vuur spuwt of een kameleon met zijn ogen draait. De bouwplaten van vogels lopen echter als een rode draad door zijn leven. Hij plakte ze al als kind. En nog steeds, al is hij nu de ontwerper. De originelen van papier zijn voor hem ‘ruimtelijke schilderijtjes’ en de echte kunst. Ze zijn minutieus beschilderd met gouache en aquarelverf. In een diepe lijst en achter glas zijn het bijzondere kunstwerkjes. De bouwplaten, gratis of tegen een klein bedrag, delen is voor hem vooral leuk, een manier om zijn passie over te brengen. Zin om meer vogels van Johan Scherft te plakken? Op www.johanscherft.nl vind je de gratis bouwplaten van het vuurgoudhaantje en de ijsvogel. De gevorderde plakker kan direct naar om de ingewikkelder bouwplaten van onder andere een vliegende putter (€ 6,-) en een hop (€ 7,-) te kopen.

De leukste handwerk ideeën

Handwerken is springlevend. Steeds worden er weer nieuwe, verrassende creaties bedacht. Laat je inspireren door de handwerkproducten in deze special en haak, brei, naai of vilt er wat moois van!
Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.