Alles over wol

Alles over wol

Al duizenden jaren houden mensen schapen. Vroeger was het in eerste plaats voor wol, melk en het vlees. Tegenwoordig worden schapen ook gehouden voor plezier. Het zijn leuke beesten in allerlei verschillende rassen, vormen en maten. In Nederland kennen we ongeveer 70 verschillende soorten schapen. Dit betekent dus ook dat er heel veel verschil in wol zit. Ben jij van plan om met wol aan de slag te gaan of lijkt het je hartstikke leuk om met een natuurlijk product te werken? Dan is de workshop ‘Alles over wol’ op Landleven in de Praktijk echt iets voor jou!

Een schaap met dreadlocks

Het bestaat echt: een schaap met glanzende krullen van wol. Wensleydale Longwool schapen is misschien wel het grootste schapenras ter wereld. Ze komen voor in twee verschillende kleuren, namelijk wit en zwart. De wol van dit ras is heel geschikt voor spinnen en vilten, een onderdeel van wol bewerking.

Neem nu een Landleven proefabonnement!

Landleven is hét magazine voor buitenwonen en buitenleven. Met elk nummer 164 pagina’s tuintips, de lekkerste recepten, inspirerende buitenwoonreportages, dieren, natuur, er-op-uit, creatieve doe-het-zelf-artikelen en nog veel meer.

Profiteer nu van ons extra voordelige aanbod: 3 nummers Landleven voor slechts €12,50  (stopt automatisch) en maak kans op een Apple iPad t.w.v. € 449,-.

Bestel nu