Krukje met oude deken hoes

Krukje met hoes van oude deken

Hergebruik oude wollen dekens om een krukje opnieuw te bekleden. Ze zijn gemakkelijk om mee te werken – een simpel festonsteekje is genoeg voor de afwerking. Je kan in principe elk oud krukje gebruiken, de vorm maakt niet uit.

De maten zijn uiteraard afhankelijk van je eigen projectje. Voor de bekleding van dit krukje kozen we voor een bloem uit het patroon van de meerkleurige deken. Voor de rand rondom namen we de fraaie rand van dezelfde deken.

Zo ga je te werk:

  1. Meet de doorsnede van het krukje op, in dit geval 28 centimeter.
  2. Teken dit een fractie ruimer af op de deken, een echte naad is niet nodig, en knip uit.
  3. Meet vervolgens de omtrek en de breedte van de rand rondom de kruk, bij deze kruk respectievelijk 90 en 15 centimeter, en knip dit uit de stof.
  4. Naai de rand met de originele afwerking aan de bovenzijde (dus in het zicht) vast aan het zitvlak. Plaats daarvoor de 'mooie kanten' van de stof op elkaar en zet dit rondom aan de binnenzijde met de hand vast. Draai de hoes om en plaats hem op de kruk. Wij kozen ervoor om de originele hoek in de deken te laten zitten en deze aan de buitenzijde vast te zetten voor een speels effect.
  5. Zet het hoesje ten slotte vast aan de onderzijde van de kruk met nietjes of enkele korte spijkers met een platte kop.

Tip

Dit krukje had een vulling van fiberfill. Dit hebben we hergebruikt. Voeg dit eventueel toe als je krukje geen zachte zitting heeft. Pas de maten van de stof hierop aan.

Meer leuke handwerkprojecten?

De leukste brei-, haak, en naaiprojecten vind je in onze special Creatief. Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.