Weckpotten in feestelijke sfeer

Feestelijke weckpotten voor wie zoet is...

Voor Sinterklaas wordt er in de meeste Nederlandse huiskamers nog niet versierd. Pas na 5 december wordt het binnen gezellig gemaakt. Verwelkom de goedheiligman dit jaar ook vrolijk en verleng het feestseizoen met een paar weken. Met enkele kleine aanpassingen gaan deze feestelijke weckpotten mee tot Oud en Nieuw.

Dit heb je nodig:

 • 4 of 5 weckpotten
 • plakletters S,I,N,T en/of K,E,R,S,T (kantoorartikelenwinkel of hobbywinkel)
 • ontvettingsmiddel (bijvoorbeeld spiritus of ruitenreiniger)
 • maskingtape in rood-wit
 • rood-wit cadeaulint
 • pepernoten en/of kerstkransjes

Zo ga je te werk:

 1. Maak de potten goed schoon en vetvrij voor je met de plakletters aan de slag gaat. Veeg na het ontvetten de pot nog even goed schoon met papier, zodat er geen resten van het ontvettingsmiddel achterblijven.
 2. Met een klein stukje maskingtape markeer je een onderlijn op de potten, zodat de letters straks allemaal op dezelfde hoogte geplakt worden. Vouw de bovenzijde van het rugpapier om. Leg de onderkant van de letter op de onderlijn. Druk de bovenkant van de letter tegen de pot aan en trek vervolgens ook de rest van het rugpapier weg. Maak zo de tekst SINT op je potten.
 3. Met maskingtape rond de pot versier je deze nog eens extra. Gevuld met pepernoten heb je een vrolijke Sinterklaasdecoratie.
 4. Voor een kerstuitstraling verwijder je de plakletters en vervang je ze eventueel door de tekst KERST. Als het verwijderen moeilijk gaat, kun je ze met een föhn even verwarmen.
 5. Vul de potten nu met kerstkoekjes of kerstkransjes, of varieer met kleine kerstballen. Met rood-wit cadeaulint en cadeaulabels kun je de potten extra versieren.

Nu maar hopen dat de verleiding niet te groot wordt en de potten lang genoeg gevuld blijven...

Kijk voor nog meer decoratie-ideeën in Landleven nummer 10.

Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95