appelvormige kussen

Appelkussen voor de kinderkamer

Appels in alle vormen en maten in frisgroen met hier en daar een kleurig accent geven elke kinderkamer een vrolijk, landelijk tintje. Laat je inspireren door eenvoudig zelf te maken zachte kussens, decoratieve boekensteunen, handig opbergkleed en grappig kapstokje. Hieronder laten we je zien hoe je zelf appelkussens maakt.

Dit heb je nodig:

  • restjes stof in groen en blauw  
  • vel papier van 50 x 35 cm
  • naaigaren
  • schaar, spelden, naaimachine
  • vulling/fiberfill

Zo ga je te werk:

Teken een appelvorm op het vel papier en knip deze uit. Naai je stofresten aan elkaar tot je twee lappen van ongeveer 50 x 35 centimeter hebt. Leg je papieren appelvorm op de verkeerde kant van de stof en neem de vorm over. Knip de appelvorm uit de stof, houd hierbij wel rekening met een zoom van 1 centimeter. Leg je papieren appelmal vervolgens op de kop op de verkeerde kant van de tweede lap stof en herhaal. Ook als je appel niet helemaal symmetrisch is, krijg je zo twee bruikbare appelvormen in elkaars spiegelbeeld.

Leg de twee appels met de goede kant van de stof tegen elkaar, speld ze vast en naai ze aan elkaar. Laat hierbij wel een ruimte van ongeveer 10 centimeter aan de bovenkant van de appel (waar het steeltje komt) vrij. Draai de appel binnenstebuiten en vul de vorm. Knip in tweevoud een steeltje en een blaadje voor je appel en houd ook hier weer rekening met een zoom. Leg met de goede stofkanten op elkaar. Naai de twee delen rondom aan elkaar, maar laat aan onderkant een opening vrij. Keer de vormen binnenstebuiten en vul ze op. Zet ze vast in de opening bovenin de appel en naai deze (eventueel met de hand) dicht.

Meer leuke handwerkprojecten?

De leukste brei-, haak, en naaiprojecten vind je in onze special Creatief. Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.