theemuts in de vorm van een kip

Kippentheemuts

Wordt je pot thee ook altijd zo snel koud omdat je geen theemuts hebt? Maak dan deze vrolijke theemuts in de vorm van een kip. Zet hem op tafel en je kunt nog urenlang ouderwets gezellig theeleuten.

Dit heb je nodig:

En verder:
schaar, naaimachine, wit garen, naald

Zo ga je te werk:

  1. Print de patroondelen de patroondelen van de kippentheemuts. Knip uit de stoffen twee keer het bloemenpatroon en twee keer het stippelpatroon. Knip uit het fiberfill twee keer hetzelfde patroon van de stippelstof, maar verminderd met de strook tussen A en C. Trek het voorbeeld van de kam en de lel over op het rode vilt en knip dit uit.
  2. Leg de stukjes stof van de snavel met de goede kanten op elkaar, naai de ronde zijkanten op de stiklijn (=stippellijn) aan elkaar en keer daarna de snavel binnenstebuiten. Doe hetzelfde met de stof van de staart. Vul de snavel en de staart met wat losgetrokken stukjes fiberfill.
  3. Leg de bloemenstof op de stippelstof met de goede kanten op elkaar. Zorg ervoor dat lijn A op lijn B ligt. Stik deze lijn. Herhaal dit met de andere stukken bloemen- en stippelstof.
  4. Strijk een vouw om de onderkant van de theemuts aan te geven (lijn C). Leg de stukken bloemetjesstof met de goede kanten op elkaar. Leg vervolgens de stukken fiberfill als vulling tussen de bloemen- en de stippelstof (de goede kanten van de stippelstof liggen nu aan de buitenkant). Naai de lagen aan elkaar vast, behalve waar de staart en de kop komen.
  5. Draai de theemuts om, zodat de goede kant nu buiten ligt. Leg de staart waar hij moet komen en naai hem met de hand met fijne steekjes vast aan de theemuts. Doe hetzelfde met de kam, de snavel en de lel en naai de laagjes stof van de kop aan elkaar. Zet als laatste de twee zwarte kralen met enkele steekjes vast op de plek van de ogen.
 
Tip: in dit patroon is de zoom alvast aangegeven. Je stikt de delen aan elkaar op de stippellijnen.
 

Meer leuke handwerkprojecten?

De leukste brei-, haak, en naaiprojecten vind je in onze special Creatief. Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.