juli

Filter op:
Landleven krijgt Naober-katern

Streekeigenheid is een kernwaarde van Landleven. Streektaal, producten uit de regio, kenmerkende boerderijen en tradities horen bij Landleven. Vandaar dat Naober, het magazine voor Oost-Nederland, feilloos op kan gaan in Landleven. Beide tijdschriften overlappen deels en vullen elkaar aan. Naober hield na het honderdste nummer op te bestaan en leeft voort als katern in Landleven. Niet 6x het tijdschrift, maar 11x een katern, met ingang van het septembernummer.

Door Mario Broekhuis
Fietsroute Het Verdronken Land van Saeftinghe

Tegenwoordig staat Het Verdronken Land van Saeftinghe vooral bekend als prachtig natuurgebied. Maar het gebied kent een rijke historie. Van bebost gebied, welvarende polder tot onherbergzaam schorrengebied: Saeftinghe is in de loop der eeuwen veel veranderd onder invloed van de zee. Fiets deze heerlijke knooppuntenroute van 43 km met onderstaande routebeschrijving.

Door Fietsen 123
De verbouwing: vijfde generatie in familieboerderij

In het Gelderse Ruurlo bewoont Lisanne Klein Brinke de negentiende-eeuwse boerderij Klein Orsouw, die al vijf generaties lang in haar familie is. Ze besloot het voorhuis, waar vroeger haar opa en oma woonden, te verbouwen tot een eigentijdse maar knusse woning.

Door Angela Groenbos
Wandeling van de maand: Mirnser Klif

Gaasterland is een verrassend glooiend en bosrijk gebied in het verder nogal waterrijke Friesland. U loopt op deze route door het bos Elfbergen en het Jolderenbos, door open boerenland en over de grasdijk langs het IJsselmeer met weidse uitzichten over het water.

Door Landleven
Uitjes in augustus

De online agenda van Landleven staat weer gevuld met uitjes in augustus. Benieuwd wat er in jouw provincie te beleven valt? Je leest het hier!

Door Landleven
Fietsroute Natuurreservaat De Doort

Met deze Landleven-route ontdek je De Doort, een verrassend natuurreservaat tussen de plaatsen Echt, Susteren en Dieteren. En wie weet spot je onderweg wel een van de zeldzame boomkikkers die in dit gebied leven.

Door Fietsen 123
Wandeling van de maand: Groene Wissel Vaals

Vanuit het gezellige Vaals maak je een stille veld- en boswandeling door drie landen. Onderweg komt u langs het Drielandenpunt (met uitkijktoren en horeca) en daarna trekt u diep het immense Duitse Preuswald in

Door Landleven
Uitjes in juli

De online agenda van Landleven staat weer vol met uitjes in juli. Benieuwd wat er in jouw omgeving te beleven valt? Bekijk het hier!

Door Landleven