De mooiste natuurzwembaden in Nederland

De mooiste natuurzwembaden in Nederland

De zon laat zich steeds meer zien en de temperaturen schieten omhoog.  Wat is er nou lekkerder dan afkoelen in natuurwater op een warme zomerdag? Neem een heerlijke frisse duik in één van de mooiste natuurzwembaden in Nederland.

Zwembad De Put in Rijswijk

Openluchtzwembad De Put is onderdeel van Landgoed te Werve en is omgeven door groen. Hier zijn twee grote ligweiden om lekker te zonnen en voor de peuters is er het peuterbad. Een dagkaart kost: €3,50
 

Natuurbad ’t Petje in Zijdewind

Dit is een heerlijke plek om je kinderen mee naar toe te nemen. Hier kun je zwemmen in natuurwater met een strandje en een glijbaan. Vorig jaar is het zwembad opgeknapt toen zijn er nieuwe toiletten, kleedhokjes waar ook baby’s verschoond kunnen worden en een nieuw gebouw om spullen in op te slaan gebouwd. De entree bedraagt €1,-
 

Zwembad De Kikker in Groenekan

Dit zwembad is gecreëerd door een deel van de gracht rondom Fort Ruigenhoek af te zetten met boomstammen. Bij het zwembad is een kleine ligweide, een badje voor de kinderen en een winkeltje voor wat te drinken en snoep. Let op: dit zwembad werkt alleen met abonnementen, dagkaarten zijn hier niet te krijgen.
 

Zwemlust in Nieuwersluis

Vlak aan de Vecht vind je het natuurbad Zwemlust. Het water is omringd door groen, hierdoor zijn er genoeg schaduwplekken te vinden en dit zorgt voor een rustgevend gevoel. Ook is er een stukje zandstrand waar je jouw handdoek kunt uitgooien. Bij Zwemlust spring je vanaf de duikplank het water in en is er een kabelbaan waarmee je over het water kunt gaan. Een dagkaart kost: €3,- tot 15 jaar en €4,- vanaf 16 jaar.
 

Het Oosterbad in Aalsmeer

Dit bad bestaat sinds 1928 en is hierdoor een van de oudste natuurzwembaden van Nederland. Het is gemaakt in een van de uitlopers van natuurgebied de Molenpoel. Het Oosterbad organiseert ook verschillende activiteiten voor jong en oud. Een dagkaart voor niet-leden kost: €4,- vanaf 4 jaar.
 

Natuurzwembad de Wispel in Tijnje

Natuurzwembad de Wispel in Tijnje bestaat sinds 1930. Het water voor het zwembad kwam toen ter tijd uit de vaart De Wispel. Het stroomde er in het derde bad in en in het eerste bad weer uit in het Mûdjip. Hierdoor werd het zwembad steeds voorzien van vers water. Nu kunnen mensen er dagelijks zwemmen, word er zwemles gegeven en kun je er een feestje geven. Een dagkaart kost: 2,50 euro voor kinderen tot 17 jaar en €3,- voor volwassenen.
 

Natuurbad Rekken in Rekken

Dit natuurbad is gevuld met bronwater en wordt gefilterd door een rietveld en een zandfilter op de bodem. Als het heel warm is pompen vrijwilligers elke nacht bronwater bij. Het bad is omringd door bomen, dus het is er heel schaduwrijk. Een dagkaart kost: €2,50 voor kinderen tot 17 jaar, en €4,- voor volwassenen.
 

Natuurbad de Zandpol

De Zandpol was eerder een zwembad met een badmeester, kassa’s en duikplanken, maar vanwege bezuinigingen maakte de gemeente Emmen daar jaren geleden een vrij toegankelijk natuurbad van. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig, ook is er een kiosk waar je ijs, drinken of snacks kunt halen. Hier worden ook activiteiten georganiseerd, denk bijvoorbeeld aan een mega blubber- powerrace, bommetje XL of een waterpolotoernooi. Dit is gratis toegankelijk.
 

Natuurzwembad Engelbert in Engelbert

Hier kun je genieten van de ouderwetse sfeer van een openlucht zwembad. Hier kun je gebruik maken van de beroemde duiktoren van maar liefst 5 meter hoog, waar op verschillende hoogtes duikplanken zijn aangebracht. Ook kun je hier plaats nemen op een van de vele ligweides om lekker te zonnen. Verder is er een kantine voor een hapje en een drankje. Een dagkaart kost: en €3,50 voor kinderen tot 12 jaar en €4,50 boven de 12 jaar.
 

Zwembad de Meent in Breukelen

Zwembad de Meent ligt aan de rand van de Loosdrechtse Plassen, ten noorden van de Kievitsbuurt. Hier kun je vanaf een duikplank of een glijbaan het water in plonsen. Ook is er voldoende omkleed gelegenheid en kun je met een trekpontje over het water heen. Zwembad de Meent werkt alleen met abonnementen.
 

Strandbad in Winterswijk

Dit is een prachtig authentiek bad uit de jaren dertig van de vorige eeuw en is in 2010 compleet gerestaureerd. Hier heb je zicht op de kinderen door de schuin aflopende ligweide naar het zandstrand toe. De ervaren zwemmer kan hier terecht in het diepe bassin met  hoge duiktoren. Het strandbad beschikt over ruime toiletruimtes, een babyverschoontafel, waterspeeltoestellen, kiosk, douches en kleedhokjes. Een dagkaart kost: €2,50
 

Landleven special Boeren bloemen

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95