De Grevelingendam in Zeeland, fietsroute van Landleven

Fietsroute Over de Grevelingendam en de Philipsdam

Fiets deze heerlijke fietsroute in Zeeland, vanuit Oosterland langs de Deltawerken. In de kwelders onderweg zie je allerlei vogelsoorten. Lees verder voor een kaartje en de knooppunten van deze route.

Over de fietsroute

  • De route is 66 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Torenplein, 4675 RB Oosterland, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute Grevelingendam Philipsdam

Een stevige fietstocht langs het Zeeuwse water, dwars over twee grote Deltawerken

Het startpunt is in Oosterland en vanaf daar fiets je naar het Grevelingenmeer. Bij Bruinisse ga je de Deltawerken op, te beginnen bij de Grevelingendam. Deze dam is het vierde bouwwerk van de Deltawerken en de bouw heeft zeven jaar geduurd. In 1965 ging deze dam officieel open.

Kwelders rond de Philipsdam

De route gaat verder richting de Philipsdam. Deze dam is tussen 1976 en 1987 aangelegd. In die periode is de natuur rond de dam sterk veranderd. Er zijn kwelders, een begroeid stuk dijk dat niet meer onder water loopt, ontstaan waar nu verschillende vogelsoorten hun thuis hebben gevonden. Op de dijk staat dan ook een schuilhut, om de vogels goed van dichtbij te kunnen bekijken.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kunt u ook een printversie van deze route vinden: www.fietsen123.nl/route/over-de-grevelingendam-en-de-philipsdam

Knooppunten fietsen Mantingerbos Drente
Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95