Uitzicht over de Weerribben-Wieden

Fietsroute van de maand: rondje Weerribben-Wieden en Giethoorn

Deze prachtige fietsroute door Nationaal Park Weerribben-Wieden bevat een bezoekje aan Giethoorn. Lees verder voor de routebeschrijving en meer over deze route!

2. Fietsroute Rondje Weerribben-Wieden en Giethoorn - Kaart

  • Rondje Weerribben-Wieden en Giethoorn – 48 km
  • Provincie: Overijssel
  • Startadres: Wetering Oost 14, 8363 TJ, Wetering

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa.
Het Nationaal Park is in 1992 ontstaan. In die periode omvatte het alleen De Weerribben, dus luidde de naam destijds Nationaal Park De Weerribben. Sinds 2009 maakt ook De Ribben deel uit van het Nationale Park, waardoor de namen samengevoegd zijn tot Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Het landschap van de twee samengevoegde parken is vooral ontstaan door rietteelt en vervening. Dit heeft gezorgd voor een grote diversiteit aan landschapsstijlen, wat dan ook weer een grote diversiteit aan diersoorten met zich meebrengt.
 

Fietsroute Rondje Weerribben-Wieden en Giethoorn - Knooppunten

Klik om de kaart te vergroten

Giethoorn

Als je door Nationaal Park Weerribben-Wieden fietst, kan een bezoekje aan Giethoorn natuurlijk niet uitblijven. Door de vele waterwegen en bruggetjes wordt het plaatsje ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd. Het dorp heeft één doorgaande verbinding over land: een voet- en fietspad. Het meeste vervoer binnen Giethoorn vindt plaats via het water.
 

De route is samengesteld door Fietsen123 met behulp van de knooppuntenkaart van de Fietsersbond. Op www.fietsen123.nlvind je meer dan 750 fietsroutes door heel Nederland.

Speciale editie fietsroutes 2024

In deze derde editie van Landleven Fietsroutes vind je weer tientallen nieuwe knooppuntenroutes in heel Nederland. Elke route is voorzien van een kaartje, een lijstje met knooppunten en de leukste weetjes en tips voor bezienswaardigheden onderweg. 

Prijs: € 8,95