Maak er chips, dressing of aanmaakblokjes van
Ideetje voor aardappelschillen: maak er chips van! Gebruik hiervoor alleen biologische (onbespoten) aardappels. Maak de aardappels goed schoon, dep ze droog en schil ze iets dikker dan normaal. Schep wat olie of vet door de schillen en bak ze goudbruin in de oven, frituurpan of wok. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
Dressing van komkommerschillen
Je kunt van komkommerschillen een dressing maken. Doe de schillen in een blender, gemengd met een paar theelepels olijfolie en het sap van een halve limoen. Zet de blender aan en voeg er wat peper en zout aan toe. De dressing kan op allerlei salades gebruikt worden.
Aanmaakblokjes van sinaasappelschillen
Maak van stukjes gedroogde sinaasappelschil aanmaakblokjes voor een vuurtje. De olie in sinaasappelschillen is namelijk ontvlambaar. En het ruikt nog lekker ook. U kunt ook met het vocht uit verse sinaasappelschillen een strook papier bevochtigen en die drogen om het vervolgens als aanmaakblokje te gebruiken.