De verlichte brug in het Openluchtmuseum

Landleven Winter 2017

Landleven Winter 2017 op 16 en 17 december in het Nederlands Openluchtmuseum was zeer geslaagd. Bekijk hier een aantal foto's!

Landleven Winter 2017. Foto's Koos Groenewold
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Met de banden van de bult af sleeën Met de banden van de bult af sleeën
Met de banden van de bult af sleeën Mini ezel en hond worden vriendjes.
Met de banden van de bult af sleeën IJskristallen haken met Janneke Assink.
Met de banden van de bult af sleeën Het koningspaar.
Met de banden van de bult af sleeën Workshop kerststerren maken van Alie van Veldhuizen.
Met de banden van de bult af sleeën Zuurkool veiling zondag.

Landleven Winter 2017 zit er alweer op. Het was een fantastisch weekend, met super weer, enthousiaste mensen en een leuke sfeer. 

De tweede editie van het NK Haardhoutstapelen was geslaagd. Er is een nieuwe tijd uit gekomen dit jaar, 5.47 min, door Simon Bij de Leij. Hij heeft een waardebon t.w.v. €500,- gekregen, te besteden bij Frank Pouwer- Historische Bouwmaterialen in Doorwerth.

  • De een na snelste, Henk van Grootheest uit Lunteren, 6.02 min. won een arrangement voor 2 personen bij Villa Ruimzicht te Doetinchem, t.w.v. €295,-. Het betreft een overnachting in de Landlevenkamer, live cooking ontbijt en een zes gangen proeverij mét wijnarrangement.
  • De derde prijs is een Landleven - boekenpakket t.w.v. €100,- werd gewonnen door Arian Rijken uit Benschop met een tijd van 6.03 min.
  • De snelste 6 deelnemers per dag krijgen een woodstrapper, een superhandige meeverende band, waardoor kloven sneller, makkelijker en veiliger gaat, t.w.v. €20,-.

Op zaterdag is het eerste zuurkoolvaatje geveild voor maar liefst €520,-.
Op zondag is daar niet overheen geboden maar kwamen we op €480,- uit. 
De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel, De Zonnebloem. De zuurkool is beschikbaar gesteld door Kramer Zuurkool.

Er waren weer verschillende workshops te volgen op de markt. Bij Alie van Veldhuizen werden er kerststerren gemaakt van bamboe takken en in de Landleven-stand zat Janneke Assink ijskristallen te haken. De snertkokers zorgden voor een lekkere geur maar bovenal voor een kop goede snert!

Wij kijken terug op een super weekend!