Beekje in het bos

Wandeling van de maand: Glanerbrug

Lekker winterwandelen in Twente met de routebeschrijving van deze 16 km lange wandeling. Je begint in Glanerbrug en wandelt naar landgoed Hooge Boekel. Lees verder voor de routebeschrijving en bijzonderheden van deze wandeling.

Ga naar de downloadpagina voor de gratis routebeschrijving van de Groene Wissel Glanerbrug.

Elke maand krijg je van Landleven en Wandelzoekpagina een leuke wandeltip met gratis routebeschrijving. Voor februari tippen wij de Groene Wissel Glanerbrug.

Vanuit de trein duik je gelijk het groen van Glanerbrug in en wandel je al snel langs de Glanerbeek, gevolgd door een romantisch park. Na een minder aangenaam stuk langs een drukke weg Duitsland in gaat het wandelfeest door dit rustieke deel van Twente pas goed beginnen. Over rustige landwegen en leuke paadjes doorklief je het liefelijk Twents landschap langs prachtige boerderijen. Je struint langs de door een bos meanderende Elsbeek, de Hoge Boekelerbeek en de Bultsbeek. Het laatste deel komt door landgoed Hooge Boekel, waar je door een dicht, majestueus naaldbos wandelt naar het kasteel en de tuin van dit landgoed.

Over deze wandeling

Hoe help ik de dieren in mijn tuin

Waarom houden vlinders van vinderstruiken?
Hoe maak ik van een klein tuintje een dierenparadijs?
Je leest het in dit leuke en inspirerende boek voor diervriendelijke tuinen.
Prijs: €24,95.