Bospad

Wandeling van de maand: Trage Tocht Beekbergen

Hier vind je een de route van een heerlijke boswandeling van 16 kilometer aan de zuidkant van Beekbergen (Gld). Je wandelt over de prachtige Beekbergse Eng door het glooiende Veluwse landschap.

Hier vind je de routebeschrijving van deze Trage Tocht Beekbergen.

Het eerste deel van de wandeling gaat door het bosgebied Bruggelen dat bestaat uit stuifheuvels met 'eikenstrubben'. Bij het Schenkenshul wandel je over een open heideveld met mooi uitzicht over de bosrijke omgeving. Op de terugweg loop je in Beekbergen over een opengestelde begraafplaats, een bijzondere plek.

Het beginpunt van deze rondwandeling is bereikbaar met de bus vanaf station Apeldoorn. In Beekbergen kun je starten en eindigen in diverse horecagelegenheden. Onderweg - even van de route af - kom je langs eterij De Lierderhoeve.

Er zijn een routebeschrijving, GPS-track en wandelkaart van deze wandeling beschikbaar.

Hier vind je meer Trage Tochten

De wandeling is ook beschikbaar voor iPhone en Android in WandelZapp.

Het eerste deel van de wandeling gaat door het bosgebied Bruggelen. - Foto: Rob Wolfs

Ode aan de boer

Fotograaf Lode Greven en schrijfster Margreet Welink kwamen voor Landleven jarenlang bij boeren over de vloer. Van dichtbij maakten ze het boerenleven mee en legden het vast in woord en beeld. Hun hartverwarmende verhalen en schitterende kleurenfoto’s nemen de lezer mee in de wereld van een bijzondere beroepsgroep. Het werd een ode aan de boer.
Prijs: €27,95.