Kerkje op de wal

Wandeling van de maand: Groene Wissel Schokland

Onze decemberwandeling leid je over Schokland. Dikke jassen en wandelschoenen aan en heerlijk wandelen over dit voormalige eiland dat tegenwoordig een erfgoedstatus heeft. Je vind hier routes van 13 of 17 kilometer in een rond dit dorp in de Noordoostpolder.

De wandeltip voor december van Landleven en Wandelzoekpagina is een unieke rondwandeling langs de contouren van het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland. Onderweg kuier je langs bijzondere eilandmonumenten en lees je op de talrijke informatiepanelen over de geschiedenis van het eiland. Een bezoek aan het Museum van Schokland – dat langs de route ligt – is de moeite waard.

Wandelroute

Omdat Schokland per openbaar vervoer niet of nauwelijks bereikbaar is, start deze route in Nagele (Fl.). Het is dan ruim 2 kilometer over smalle grasrandjes langs akkers of 4 kilometer over asfalt heen en weer naar Schokland. Met de auto direct naar Schokland reizen is een betere optie.

Er zijn een routebeschrijving, een GPS-track en een wandelkaart van deze wandeling beschikbaar. De wandeling is ook beschikbaar voor iPhone en Android in WandelZapp

Een bezoek aan het Museum van Schokland, dat langs de route ligt, is de moeite waard. - Foto: ANP

Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen en zoete kaneelbroodjes. € 7,95