Ouders en kind spelen op het Westerkwartier

Trots op… het Westerkwartier

Nog onontdekte pareltjes in het landschap, de mooiste boerenerven en de gezelligste adresjes voor een tussendoortje. De lezers van Landleven zijn trots op hun buitengebied en tonen ons hun favoriete plekjes. Deze maand leiden Jelwin en Ymkje Kuipers ons rond in hun Westerkwartier in Groningen.

"Iedere dag geniet ik van het landschap om me heen. Economisch gezien zitten we hier op de goedkoopste grond van Nederland en volgens mij draagt dat bij aan haar schoonheid. Er is nog ruimte voor kleine weides en mooie houtwallen: niet iedere centimeter hoeft als productiegrond zijn geld op te brengen."

Tips van Jelwin en Ymkje:

  • t Blôde Fuottenpaad, Kaleweg 13, Opende (let op: in het magazine staat ten onrechte Kaleweg 12). Niet toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en honden. 
  • In onze theetuin kunnen de wandelaars bijkomen met een kopje thee en wat lekkers en ze kunnen hier naar het toilet. De meest bijzondere gerechten op het menu zijn de 'koeienvlaai', een eierkoek met rabarbercompote, een broodje omelet van onze eigen scharrelkipjes en een beefburger van onze eigen koeien." Theetuin Schots en Scheef, Kaleweg 13 in Opende. In de meivakantie en de zomervakantie elke dag open, buiten vakanties tussen april en oktober op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en bij goed weer op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.
  • Geitenboerderij De Oude Streek, Oudestreek 37, Zevenhuizen. De boerderijwinkel bij de boerderij is op vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Tel. 0594 - 63 25 14 of
  • Sinds kort hebben we een prachtige verzendmethode op droogijs, waardoor het vlees van onze hooglanders bevroren bij de klant wordt afgeleverd. Klik hier voor meer info.
  • Galerie Roesd verkoopt giclée reproducties van kunstwerken en er is ook een brasserie. Roesd Giclée Shop, De Holm 34 (ingang Boerakkerweg), Tolbert. Roesd is geopend van woensdag t/m vrijdag 10.00-17.30 uur, zaterdag 10.00-17.00 uur. Toegang is gratis. Tel. 0594 - 54 97 07

Hier vind je een interactieve kaart van het Westerkwartier met de genoemde adressen erop. Je vindt per punt de adresgegevens, je kunt je route samenstellen en je kunt met Google Streetview alvast een kijkje ter plekke nemen. Veel plezier!

Het hele artikel over het Groninger Westerkwartier en alle tips vind je in Landleven 7, september 2014. 
Ben je ook trots op je streek? Laat hieronder een bericht achter om welke streek het gaat en noem een paar concrete voorbeelden. Wie weet zie je je streek dan ook terug in Landleven.

Hoe help ik de dieren in mijn tuin

Waarom houden vlinders van vinderstruiken?
Hoe maak ik van een klein tuintje een dierenparadijs?
Je leest het in dit leuke en inspirerende boek voor diervriendelijke tuinen.
Prijs: €24,95.