Wandelen met paard

Trots op… Midden-Limburg

Nog onontdekte pareltjes in het landschap, de mooiste boerenerven en de gezelligste adresjes voor een tussendoortje. De lezers van Landleven zijn trots op hun buitengebied en laten ons hun favoriete plekjes zien. Deze maand onthult Wendy van Montfort het mooiste van haar geliefde Midden-Limburg.

"Trots op mijn streek? Ja, ik ben heel erg trots op Midden-Limburg, de streek waar ik al 34 jaar woon. Veel mensen denken bij Limburg automatisch aan de vakwerkboerderijen en heuvels van het zuiden, maar de noordelijker delen van onze provincie zijn ook heel verrassend. Midden-Limburg verdient echt wat meer aandacht, want er is hier zoveel te zien. Het liefst zou ik alle Nederlanders hier een keer verwelkomen om zelf kennis te maken met de Limburgse gastvrijheid."

Een aantal tips van Wendy:

  • "In Beesel ga ik graag even langs bij Jan van Rijswick. Hij fokt prachtige trekpaarden. De merrie waar we hier mee lopen, was hoogdrachtig. 's Avonds belde Jan me nog op om te vertellen dat ze bevallen was van een gezond veulentje." Boerderij Hoosterhof, Jan van Rijswick, Burgemeester Janssenstraat 58, 5954 BR Beesel.Info: tel. 0475 - 50 13 86 of 06 - 51 07 54 89
  • "Molen de Grauwe Beer wordt wel het mooiste plekje van Beesel genoemd. Elke zaterdagmiddag is de Grauwe Beer te bezoeken."
  • "Hoeve Roozendael in Reuver is door groepen te bezichtigen tijdens een rondleiding met wijnproeverij. Maar wie toevallig langskomt is ook welkom om de wijngaard te bekijken.
  • "Blauwebessenboerderij Van Kempenhof in Melick moet je eigenlijk iets later in het jaar bezoeken, als de blauwe bessen rijp zijn. Maar het hele jaar zijn de bessenproducten verkrijgbaar en de luxe minicamping naast de bessenvelden is echt een aanrader."
  • "Marga Meijers-Tegels van boerderijhoeve Schurenhof bakt het hele jaar door de lekkerste taarten met seizoensproducten. Vlakbij het erf lopen diverse wandelpaden door de weides. Een plek waar ik heel graag met mijn kinderen ga wandelen."
  • "De Gitstappermolen hoort al heel lang op zijn plekje in Vlodrop, precies op de grens met Duitsland. Er wordt in de molen ook zelfgemalen meel verkocht."

Het hele artikel over Midden-Limburg en alle tips vind je in Landleven 4, mei 2014. Wil je Landleven thuis ontvangen? Neem hier een abonnement.

Ben je ook trots op je streek? Laat hieronder een bericht achter om welke streek het gaat en noem een paar concrete voorbeelden. Wie weet zie je je streek dan ook terug in Landleven.

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.