Landleven Winter 2017

Landleven Winter 2017 zit er alweer op. Het was een fantastisch weekend, met super weer, enthousiaste mensen en een leuke sfeer. 

De tweede editie van het NK Haardhoutstapelen was geslaagd. Er is een nieuwe tijd uit gekomen dit jaar, 5.47 min, door Simon Bij de Leij. Hij heeft een waardebon t.w.v. €500,- gekregen, te besteden bij Frank Pouwer- Historische Bouwmaterialen in Doorwerth.

  • De een na snelste, Henk van Grootheest uit Lunteren, 6.02 min. won een arrangement voor 2 personen bij Villa Ruimzicht te Doetinchem, t.w.v. €295,-. Het betreft een overnachting in de Landlevenkamer, live cooking ontbijt en een zes gangen proeverij mét wijnarrangement.
  • De derde prijs is een Landleven - boekenpakket t.w.v. €100,- werd gewonnen door Arian Rijken uit Benschop met een tijd van 6.03 min.
  • De snelste 6 deelnemers per dag krijgen een woodstrapper, een superhandige meeverende band, waardoor kloven sneller, makkelijker en veiliger gaat, t.w.v. €20,-.

Op zaterdag is het eerste zuurkoolvaatje geveild voor maarliefst €520,-.
Op zondag is daar niet overheen geboden maar kwamen we op €480,- uit. 
De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel, De Zonnebloem. De zuurkool is beschikbaar gesteld door Kramer Zuurkool.

Er waren weer verschillende workshops te volgen op de markt. Bij Alie van Veldhuizen werden er kerststerren gemaakt van bamboe takken en in de Landleven-stand zat Janneke Assink ijskristallen te haken. De snertkokers zorgden voor een lekkere geur maar bovenal voor een kop goede snert!

Wij kijken terug op een super weekend!
 

Ken je het geheim van de allerlekkerste snert? Ben je nieuwsgierig naar de smaak van de nieuwe zuurkool? En geniet je van de aanblik stoere kerels en meiden die meedoen aan een serieus wedstrijdje brandhout stapelen? Kom dan, net als ik, naar Landleven Winter. Twee dagen lang, 16 en 17 december, is namelijk in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem dit gezelligste winterevenement van het jaar.
 
Het museum ademt dan een sfeer van besneeuwde bospaden, een bevroren landschap en de warmte van het houtvuur. Je kunt er volop genieten van het sfeervol verlichte park, proeven van de heerlijkste winterkost en luisteren naar het bijzondere geluid van de advent, in de aanloopperiode naar Kerst: stel je voor hoe fraai de midwinterhoorns galmen. Dit terwijl je heerlijk kunt zwieren op de (kunst)ijsbaan. Je hoeft ze zelf niet mee te nemen, want de schaatsen liggen al voor je klaar!

Kampvuur

Op Landleven Winter 2017 komen de beste snert- en stamppotkokers van Nederland, vindt de 2de editie van het NK haardhout stapelen plaats en wordt het allereerste vaatje Nieuwe Zuurkool bij opbod verkocht.

Jij bent er toch ook bij?!

Mario Broekhuis
Hoofdredacteur Landleven

Sfeerimpressie

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van Landleven Winter 

Landleven Winter 2017. Foto's Koos Groenewold
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Landleven Winter 2017.
Met de banden van de bult af sleeën Met de banden van de bult af sleeën
Met de banden van de bult af sleeën Mini ezel en hond worden vriendjes.
Met de banden van de bult af sleeën IJskristallen haken met Janneke Assink.
Met de banden van de bult af sleeën Het koningspaar.
Met de banden van de bult af sleeën Workshop kerststerren maken van Alie van Veldhuizen.
Met de banden van de bult af sleeën Zuurkool veiling zondag.

Reacties van bezoekers

Wat een warm evenement. Samen met de kinderen heb ik heerlijk geschaatst op schaatsen die je gratis kon lenen. Ik vind Landleven Winter een aanrader!

Marco Jansen
Bredevoort

Demonstraties van oude en vooral nog zinvolle ambachten. Erg leuke dag gehad. Volgend jaar weer!

Els van den Broeke
Beltrum

Topdag! Genieten van talloze activiteiten, er is volop gelegenheid tot het proeven van overheerlijke streekgerechten!

Johan Hermssen
Nijbroek
Haardhoutstapelen Landleven winter

Hart van Nederland over NK Haardhoutstapelen

SBS6 Hart van Nederland zond op 18 december 2016 een item uit over het 1e NK Haardhoutstapelen tijdens Landleven Winter. Hier kun je het item bekijken.

bekijk het filmpje
Beoordelingscijfer

Trots op onze 8,5

In 2016 kregen we een bezoekersbeoordeling van 8,5. Hier zijn we natuurlijk zeer trots op. En in 2017 gaan we hier natuurlijk weer voor.