
Gegrilde groentes met muntpesto
Lekker als hoofdgerecht met gegrilde kip of geroosterd brood. Of snijd de groentes na het grillen kleiner en roer ze, met nog wat extra pesto, door gekookte pasta en strooi er wat oude kaas over; lekker én makkelijk!
Dit heb je nodig voor de gegrilde groentes met muntpesto
1 kleine bloemkool
olijfolie
zout
2 à 3 courgettes
2 (punt)paprika’s, en/of rode pepers als u van pittiger houdt
1 tak trostomaten
Voor de pesto
2 teentjes knoflook
bosje verse munt (alleen de blaadjes)
75 g hazelnoten
5 el olijfolie
sap van een halve citroen
50 g oude kaas, geraspt
snuf zout
Zo maak je de gegrilde groentes met muntpesto
Kook de bloemkool in zijn geheel in een volle pan water ongeveer vijf minuten voor. De bladeren om de bloemkool kun je ook eten, dus haal alleen verdorde of gele bladeren weg. Laat de bloemkool na het voorkoken even uitlekken en snijd hem in plakken en daarna doormidden. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met wat zout.
Snijd de courgettes in de lengte in plakken en bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout. Snijd de (punt)paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
In de oven: je kunt alle groentes samen in de oven grillen op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat licht in met olijfolie, leg de groentes er zo uitgespreid mogelijk op en rooster ze ongeveer 25-30 minuten. Tomaten gril je korter; leg die er de laatste vijftien minuten bij.
In de grillpan of barbecue: gril de groentes aan beide kanten tot ze mooie bruine grillstreepjes hebben. Gril de tomaten aan de tros.
De pesto maak je door alle ingrediënten daarvoor te mixen in een blender of keukenmachine. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. Houd wat blaadjes munt achter voor de garnering. Meng de muntpesto door de groenten en serveer.
Recept en foto Anna Rubingh