sfeervolle waxinelichthouder met materialen uit de tuin

Sfeervolle waxinelichthouder

Maak gezellige waxinelichthouders met natuurlijke materialen. Voor deze lichtjes gebruik je materialen die je in huis en tuin kunt vinden.

Dit heb je nodig:

  • (longdrink)glazen
  • (zijde)vloeipapier, vaak ook te vinden in oude schoenendozen
  • behanglijm
  • kwast
  • fotolijm
  • ijzerdraad of bloemistendraad, circa 40 cm lang
  • waxinelichtjes
  • gedroogde natuurlijke materialen, zoals eikenblad of judaspenning

Zo ga je te werk:

Meet de juiste lengte vloeipapier af, door het droog om het glas te wikkelen en knip het papier ruwweg op maat. Het papier mag een stukje overlappen. Leg het vloeipapier plat op de tafel. Gebruik de kwast om het glas in te smeren met een dun laagje behanglijm. Leg het glas op het papier en rol het, zodat het papier het glas rondom bedekt. Het papier hoeft niet helemaal glad te zijn, de kreukels zorgen juist voor een sfeervol craquelé-effect. Lijm het overlappende deel vast met wat extra lijm. Laat de lijm opdrogen. Neem vervolgens een paar gedroogde bladeren of judaspenning en smeer deze aan één zijde in met hobbylijm. Lijm de bladeren speels op het met vloeipapier bedekte glas en laat het geheel drogen. Neem nu een stukje ijzerdraad en maak aan één zijde een ‘slakkenhuis’, door het draad een paar slagen te draaien. Buig het slakkenhuis om, zodat er een waxinelichtje op kan staan. Aan het andere uiteinde maak je een klein lusje. Met deze kaarsjeslift til je het waxinelichtje eenvoudig uit het glas. Het aansteken van de kaarsjes is met dit handigheidje zo gebeurd. Een groepje glazen bij elkaar geeft een extra knusse sfeer.

Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95

 

Meer leuke handwerkprojecten?

De leukste brei-, haak, en naaiprojecten vind je in onze special Creatief. Een special vol inspiratie voor slechts € 7,95.