Special brood
Brood bakken heeft iets magisch. Met vier simpele basisingrediƫnten: meel, water, gist en zout maak je knapperig en heerlijk geurend brood. In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen of zoete kaneelbroodjes.
We laten thuisbakkers aan het woord en horen hun tips en recepten. Je leest meer over zelf graan malen en deeg laten rijzen en over bijzondere ingrediƫnten die je kunt gebruiken, zoals bieten, aardappel, bier of bananen.
Daarnaast bevat deze specialĀ recepten voor feestelijke broden en broden uit verschillende streken.
Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeƫn mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.