Landleven in de Praktijk

Landleven in de Praktijk

Op 6, 7, 8 en 9 september is het zo ver, Landleven in de Praktijk. Een nieuw kleinschalig evenement in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem met de leukste, leerzaamste en gezelligste workshops verdeeld in vier thema's: Tuin & Erf, Dieren, Koken & Bakken en creatief. Hieronder noemen we een aantal van de workshops die je kunt verwachten.

Alle workshops:

Dieren
- Tuinvogels herkennen
- Introductiecursus imkeren
- Kippen houden
- Schapen houden
- Dierverzorging op het erf
- Hoef bekappen en verzorging
- Geiten, schapen en alpaca's houden
- Dierentraining
- Varkens houden
- Dierenfotografie

Creatief
- Plein air landschap schilderen
- Werken met de bovenfrees
- Alles over wol

Koken & Bakken
- Dutch oven
- Kaas in de keuken
- Bierbonbons maken
- Brood bakken

Tuin & Erf
- Fotografie Tuin & Erf
- Ecologisch moestuinieren & teeltplan
- Vermeerderen

Introductiecursus imkeren

Wil jij graag bijenhouden? En ben je benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Dan past onze introductiecursus imkeren helemaal bij jou. Leer in 2,5 uur tijd onder andere het inspecteren van een bijenvolk, honing slingeren, de juiste bloemen planten, hoe je wasraten maakt, waar je de kasten neer kunt zetten en zelfs hoe je honing aan de weg kunt verkopen. Alle beginselen van bijenhouden worden tijdens deze workshop besproken!  
 

Bestel kaarten

Alles over wol

De mogelijkheden met wol zijn oneindig en ook de verschillende soorten wol lopen uiteen. Deze workshop is perfect voor hen die wil beginnen met wolbewerking of daar pas mee is gestart. Je leert vanuit een goede basiskennis de juiste keuzes te maken met betrekken tot alle facetten van wolbewerking. Je leert over verschillende soorten wol en bijkomende voor- en nadelen, maar ook over de aanschaf van goede wol, toepassingsmogelijkheden, wolbewerkingstechnieken en verschillende soorten gereedschappen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende gereedschappen en technieken. Ga aan de slag met spinnen, kaarden en vilten.
 

Bestel kaarten

Dutch oven

Koken zoals de oude kolonisten dat vroeger deden, leer je met deze leuke, leerzame en smakelijke workshop. De Dutch Oven werd uitgevonden in Nederland in de 17de eeuw maar het waren de Engelse die er wereldwijd een groot succes van maakten. Vooral in Amerika met de kolonisten en goudzoekers was de Dutch Oven onmisbaar in de dagelijkse uitrusting. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan waar gerechten in bereid werden. Je kan haast alles er in maken en het enige wat je nog nodig hebt is een kampvuur. De pan werkt als een braadpan, als een oven of als stoofpan. We gaan daarom meerdere gerechten maken op verschillende manieren maar allemaal met een Dutch Oven. Van voorgerecht, hoofdgerecht tot nagerecht.

Bestel kaarten

Vermeerderen

In deze 2,5 durende workshop leer je de eenvoudige basistechnieken van vermeerderen. Hoe maak je van één polletje sneeuwklok een groot klokken veld? En welke kwekersgeheimen zitten achter het vermeerderen van planten? Na een korte introductie ga je aan de slag. Zo snijd je heesterstek en zoek je uit welke soort stek je het best van vaste planten kunt maken. Daarna volgt er een interessante lezing vol duidelijke voorbeelden en leuke feiten. Na afloop neem je je eigen stekken mee.
 

Bestel kaarten

Benieuwd naar alle workshops?
Ga naar Landleven in de Praktijk voor meer informatie.
 

Meer informatie