Yoghurt-honingtaart met tijm

Yoghurt-honingtaart met tijm

Een heerlijk frisse taart die je niet in de oven hoeft te bakken. Maak de taart extra speciaal door yoghurt van goede kwaliteit te gebruiken én honing van eigen erf. Een snufje verse tijmblaadjes geeft een bijzonder effect!

Dit heb je nodig voor de yoghurt-honingtaart:

  • 300 g havermoutkoekjes
  • 75 g boter, gesmolten
  • 1½ el verse tijmblaadjes
  • 500 g volle Griekse yoghurt
  • 500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 40 g poedersuiker
  • 1 el citroenrasp
  • 200 g witte chocolade
  • honing

Zo ga je te werk voor de yoghurt-honingtaart:

  • Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnee 24 centimeter) met bakpapier.
  • Doe de koekjes in een keukenmachine met een mes en maal ze tot kruimels (of maak kruimels met een deegroller).
  • Meng de koekkruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe en 1 eetlepel tijmblaadjes.
  • Roer goed door en schep het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk het met de bolle kant van een lepel uit tot een mooie, egale taartbodem.
  • Zet het geheel in de koelkast en laat het een kwartier koud worden.
  • Meng in een ruime kom de yoghurt met de roomkaas, de poedersuiker en de citroenrasp met een mixer (met gardes).
  • Hak de witte chocolade in grove stukken en smelt deze. Dit kan in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) of in de magnetron.
  • Giet de gesmolten chocolade bij het roomkaas-yoghurtmengsel en roer het goed door tot een homogeen mengsel.
  • Giet het over de taartbodem en strijk de bovenkant mooi glad.
  • Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens twee uur opstijven (het mag ook zeker langer).
  • Garneer de taart voor het serveren met een dun laagje honing en de overgebleven tijmblaadjes.

Tip

Maak je zelf yoghurt, of ga je deze maken (zie hier het recept om zelf yoghurt te maken)? Laat de zelfgemaakte yoghurt een uurtje uitlekken in een kaasdoek en verwerk deze in het recept. De taart zal nog lekkerder zijn!

Foto: Otto Kalkhoven


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."