Lekker recept: zelfgemaakte kwarktaart
Wil je een heerlijk frisse kwarktaart maken zonder pakje? Deze kwarktaart bereid je met verse aardbeien en frambozen uit eigen tuin. Lees hier hoe je deze overheerlijke taart zelf kunt maken. Geniet ervan!
Â
Kwarktaart uit de koelkast
Als je jarig bent in de zomer, ken je het ‘probleem’. Je wilt wel graag zelf een lekkere taart maken, maar op een warme dag zet je de oven liever niet aan.  Dit recept is de oplossing: deze kwarktaart is te maken met koelkast, maar zonder oven.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 g koekjes, bijv. spritsen
- 75 g boter
- 9 gelatineblaadjes (15 g)
- 250 g aardbeien
- 250 g frambozen
- scheutje citroensap
- 250 ml slagroom
- 125 g witte basterdsuiker
- 500 g volle kwark
Ter garnering
Â
- frambozen
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
- Laat de boter smelten en meng dit door de koekkruimels.
- Bekleed een springvorm (24-26 centimeter) met bakpapier en schep hier het koekjesmengsel in.
- Verdeel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de koekbodem in de koelkast en laat het daar een kwartier koud worden.
- Leg de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water.
- Maak het fruit schoon, snijd grote aardbeien in stukken en doe al het fruit met een scheutje citroensap in een pannetje.
- Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur zachter en laat vijf minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot het fruitmengsel glad is.
- Laat iets afkoelen en voeg dan de blaadjes gelatine toe.
- Roer door tot de gelatine is opgelost.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig.
- Spatel de room rustig door de kwark en spatel er vervolgens het fruitmengsel door.
- Roer tot een homogeen geheel en giet het op de taartbodem.
- Strijk de bovenkant mooi glad en laat de taart een nacht in de koelkast opstijven.
- Serveer de kwarktaart met verse frambozen.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.