Frambozengranita

Frambozengranita

Deze granita smaakt heerlijk verfrissend als toetje, maar ook zo maar als tussendoortje. Om alvast te genieten van de frambozenoogst. Dit waterijsrecept maak je in een handomdraai. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een beetje geduld.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen

  •  250 g suiker
  • 2 dl water
  • 1 kg frambozen
  • sap en geraspte schil van 1 citroen

Zo ga je te werk:

  1. Meng de suiker met het water in een pannetje, breng het aan kook en roer totdat de suiker is opgelost.
  2. Laat de siroop daarna afkoelen.
  3. Pureer de frambozen en voeg het citroensap en -raspsel toe.
  4. Roer er de siroop door en giet het in een diepvriesbakje.
  5. Zet het in de vriezer en roer de granita ieder half uur met een vork flink door.
  6. Na drie tot vier uur zijn er mooie ijskristallen ontstaan.
  7. Serveer in een hoog glas met een dot slagroom of een bolletje ijs en enkele frambozen als garnering.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.