Appelsabayon

Appelsabayon

 

Een bijzonder nagerecht met appel.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 4 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 0,5 tl gemalen kaneel
  • 100 ml (biologisch) appelsap
  • handjevol gedroogde schijfjes handappel

Zo ga je te werk:

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook.
  2. Zet een hittebestendige kom op de pan (zorg dat de kom het water niet raakt).
  3. Klop met de mixer in de kom de eidooiers met de suiker en de kaneel lichtgeel en romig.
  4. Voeg het appelsap scheutje voor scheutje en al kloppend met de mixer toe en klop in zo’n tien minuten tot een luchtige en gebonden sabayon.
  5. Schenk de sabayon meteen in mooie glazen en serveer met gedroogde appelschijfjes om te dippen.

Tip, Zo maak je zelf gedroogde appelschijfjes: snijd een appel horizontaal in flinterdunne schijfjes. Leg de schijfjes op een rooster en laat ze in een oven (het liefst met het deurtje open) op 50 graden zo’n 2 uur drogen. 


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.