Glühwein maken

Glühwein maken

Glühwein, wat is er nou lekkerder dan op een hele koude winterse dag een glaasje glühwijn te drinken? Wil je het zelf eens maken? Ontdek in dit simpele recept hoe je dat doet.

Dit heb je nodig

  • 1 fles rode wijn
  • 1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
  • 3 steranijs
  • 8 kruidnagels

Zo maak je glühwein

  • Meng alle ingrediënten in een ruime pan.
  • Verwarm het mengsel langzaam, maar laat het niet koken.
  • Laat het een half uurtje trekken op een laag vuur.
  • Schep het warme drankje in mooie glazen of kopjes en serveer.

Meer inspiratie?

Er zijn nog meer variaties en lekkere drankjes! Klik hier voor het recept voor witte gluhwein. Hier vind je nog meer lekkere warme winterdrankjes.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."