Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Vanille-honingpeertjes
            Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld en...
        
    Appelcake
            Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit...
        
    Wortelcakejes of worteltaart
            Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. “Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes,...
        
    Appelroosjestaart
            Het is altijd leuk om iets verrassends te bakken. Maak bijvoorbeeld eens deze lieflijke appelroosjestaart en tover een glimlach op het gezicht van...
        
    Stroopwafels bakken
            Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige...
        
    Jam maken
            Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu ’s zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even...
        
    Mosterd maken
            Mosterd maken is heel simpel. Met een paar ingrediënten en een keukenmachine of staafmixer maak je mosterd precies naar je eigen smaak. Culinair...
        
    Mosterdsoep maken
            Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw...
        
    Krentjebrij maken
            Krentjebrij of watergruwel maakt je met ouderwetse gort en bessensap. Je eet het bij de vla of de yoghurt. Culinair redacteur Klaske Bakker van...
        
    Buxus stekken
            Het recept voor mooi gevormde, lichtgroene buxus is vaak snoeien. Gooi het snoeiafval niet op de composthoop, maar maak er stekjes van. Zo vermeerder...
        
    Scones maken
            Scones zijn een essentieel onderdeel van een high tea en je bakt ze heel eenvoudig zelf. In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske zien hoe je de...
        
    Koffie-walnoottaart
            Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra...
        
     
                 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            