Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Gebakken rijstepap met gedroogde appeltjes
            In plaats van de pap te koken in een pan, waarbij je moet blijven roeren om aanbranden te voorkomen, bak je de rijstepap in een schaal in de oven....
        
    Havermoutrepen met noten
            Kun je af en toe wel een energieboost gebruiken? Met deze heerlijke havermoutrepen komt dat helemaal goed. De muesli en de noten zorgen voor een...
        
    Aardappelbolletjes
            Deze aardappelbolletjes zijn heerlijke zachte broodjes die het perfect doen bij een kom soep of om jus mee op te deppen. Het zetmeel in de aardappels...
        
    Tulband van zuurkool
            Serveer deze zuurkooltulband op een mooie schaal en serveer de stamppot met voldoende jus en de in stukjes gesneden rookworst. Bereidingstijd: 1 uur...
        
    Havermout-wortelmuffins
            Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je...
        
    Minisalades met geitenkaas en radijs
            Een frisse voorjaarssalade van de eerste oogst uit de moestuin: sla, bladgroen en radijsjes. Ideaal om mee te nemen tijdens een lentepicknick....
        
    Makkelijke croissantjes met spinazie en feta
            Makkelijke hartige croissantjes met spinazie en fetakaas. Ze zijn heerlijk als borrelhapje, of mee te nemen tijdens een picknick. Bereidingstijd: 30...
        
    Crumble met crunchy kruimeltopping
            Deze heerlijke crumble maak je met een vulling van seizoensfruit. Bijvoorbeeld rabarber en aardbei, gemengde bosvruchten, kruisbessen of appel en...
        
    Kruukpleatjes
            Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met...
        
    Boerenkoolquiche
            Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is...
        
    Moskovische tulband
            Op de cover van Landleven nummer 11 van 2016 staat een heerlijke tulband. Hieronder vind je het originele recept van banketbakker Cees Holtkamp die...
        
    Koken met Klaske
            Hier vind je het inkijkexemplaar en de filmpjes die horen bij een aantal recepten uit het nieuwe Landleven-kookboek Koken met Klaske. Onze eigen...