Zo maak je boerenmeisjes
Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst: overheerlijke boerenmeisjes! Ook lekker voor ‘niet-boerenmeisjes’. Het is goed te combineren met ijs of andere toetjes. Het fruitige drankje is makkelijk te maken. Nog een goede reden dus om het toetje van vanavond nog net iets lekkerder te maken. Eetsmakelijk!
Bereidingstijd: 30 min, 6 weken.
Dit heb je nodig:
- 250 g gedroogde abrikozen
- 150 g suiker
- 1 vanillestokje
- schil van ½ sinaasappel (alleen het oranje)
- 500 ml neutrale wodka of brandewijn
Zo ga je te werk:
- Meng de abrikozen en de suiker in een schone pot.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en leg het ook in de pot.
- Voeg alle overige ingrediënten toe.
- Schud alles goed om en sluit de pot.
- Zet hem op een donkere plek en laat hem daar minstens zes weken staan.
- Schud de pot af en toe om.
Â
Serveer de boerenmeisjes in mooie glaasjes, bij ijs of andere toetjes.
Speciaal advocaatje
Zin gekregen om meer te experimenteren met lekker likeurtjes? Probeer dan ook eens dit speciale advocaatje.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.