Warme wijn met sinaasappel en kaneel

Warme wijn met sinaasappel en kaneel

 

Een kruidige wijn om goed warm te worden op koude winterdagen.

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 sinaasappel
  • 8 kruidnagelen
  • 1 fles droge witte wijn
  • 250 ml vers sinaasappelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 6 el rietsuiker

Zo ga je te werk:

  1. Boen de sinaasappel schoon en steek de kruidnagelen er her en der in.
  2. Doe de sinaasappel met alle overige ingrediënten in een pan en verwarm het geheel zachtjes.
  3. Laat de wijn twintig minuten op een laag vuur trekken zonder te koken.
  4. Spoel zes hittebestendige wijnglazen om met kokend water.
  5. Giet de wijn door een zeef in de glazen en voeg eventueel in ieder glas nog een scheutje sinaasappellikeur toe.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.