Column: Worteltjestaart

Column: Worteltjestaart

Het is een jaar van terugkijken en herinneringen ophalen hier op de redactie. We bestaan dit jaar dertig jaar, en het huidige redactieteam is daar al zo’n twintig jaar onderdeel van.

Voor ons jubileumnummer kijken we terug naar oude interviews en artikelen die we in de loop van die jaren hebben gemaakt. Ook komen er foto’s boven van afscheidsfeestjes van lieve collega’s, van lezersreizen die we ooit organiseerden en van redactie-uitjes. Wat waren we jong! En wat hebben we veel plezier gemaakt in al die jaren! We hopen dat het plezier waarmee wij elke keer weer een nieuw nummer van Landleven maken, overkomt op u als lezers. Dat u voelt dat wij stuk voor stuk het tijdschrift maken met ons hart.

Worteltjestaart

Ik struinde een halve ochtend door mijn archief van recepten. Wat heb ik veel gekookt in die jaren, haast niet te bevatten. Ik vond het heel leuk om een van mijn eerste versies van worteltjestaart te zien, in een Landleven van meer dan tien jaar geleden. Worteltjestaart is nog steeds een van de favoriete taarten bij mij thuis en we maken altijd het grapje dat als ik zou deelnemen aan ‘Heel Holland Bakt’ deze worteltjestaart mijn winnende signatuuropdracht is.

Het recept van de worteltjestaart heb ik in de loop van de jaren geperfectioneerd. Hoewel ik meestal vind: makkelijker is beter, is in dit geval het recept iets omslachtiger geworden. Tegenwoordig klop ik de eiwitten apart luchtig en spatel ik ze dan door het beslag. Iets meer werk, iets meer afwas, maar het maakt de taart zó veel beter dat ik het de moeite waard vind! Ook snijd ik de taart nu vaak horizontaal doormidden om ook de binnenkant van een roomkaaslaagje te voorzien. Soms decoreer ik de taart met walnoten en soms met pistache. Wat gedroogde rozenblaadjes en -knopjes kleuren prachtig op het witte glazuur.

Het recept van mijn nieuwe worteltjestaart vindt u op www.landleven.nl/worteltaart

Persoonlijke verhalen

Persoonlijke verhalen vanuit het warme hart van het huis. Culinair redacteur Klaske Bakker geeft dit jaar elke maand een kijkje in haar keuken.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."