Home > Lekker eten > Bakken > Worstenbroodjes
Worstenbroodjes
Deze zelfgemaakte worstenbroodjes zijn heerlijk als snack of om lekker mee te nemen. Je kunt ze namelijk prima van te voren maken en afbakken.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig
- 600 g patentbloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- 15 g zout
- 30 g witte basterdsuiker
- 60 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g volle melk
- 2 eieren, losgeklopt
- wat kurkuma naar smaak
- 500 g rundergehakt
- 500 g kalfsgehakt
- 200 g paneermeel
- wat zout, peper naar smaak
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- 1 el worcestersaus
Zo ga je te werk
- Meng alle ingrediënten voor het worstje (vanaf het rundergehakt) en verdeel het mengsel in twaalf rolletjes van 8 centimeter.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de eieren en de kurkuma, in een grote kom.
- Zorg dat je een stevig deeg krijgt, voeg eventueel wat bloem toe.
- Laat het deeg onder een stuk folie tien minuten rusten.
- Kneed het daarna nog een keer stevig door.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrooi het met kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld kurkuma).
- Snijd het deeg in twaalf plakjes van 10 bij 10 centimeter.
- Bestrijk de randen van deze plakjes met wat water.
- Leg in het midden van elk plakje deeg een rolletje gehakt.
- Vouw het deeg dubbel en druk het goed aan.
- Wentel de broodjes in de losgeklopte eieren en bestuif ze met wat bloem.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de broodjes nog even rusten en bak ze daarna in twintig minuten mooi bruin, in een op 195 graden voorverwarmde oven.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.