Home > Lekker eten > Bakken > Kleine uientaartjes
Kleine uientaartjes
Heb je nog uien liggen waarvan je even niet weet wat je er nog mee kunt maken? Ga dan aan de slag met dit vrolijke gerecht voor uientaartjes. Deze uientaartjes worden gemaakt met crème fraîche, citroen en balsamicoazijn en staan binnen een handomdraai op tafel. Eet smakelijk!
Aantal personen: 4-8
Bereidingstijd: 40 minuten
Dit heb je nodig:
- 4 plakjes kant en klaar deeg voor hartige taart (diepvries)
- 4 grote uien
- 50 g boter
- 3 el rietsuiker
- 1 el balsamico- of frambozenazijn
- 4 el crème fraiche
- 1 sap van een halve citroen
- 1 raspel van 1 citroen
- 4 kleine taartvormpjes
- steunvulling (bijvoorbeeld droogbonen)
Zo maak je uientaartjes:
- Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
- Laat in een pan de boter met de suiker op een laag vuur zachtjes karameliseren.
- Voeg de uien toe en laat het geheel nog een half uur zachtjes verder garen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Vet de taartvormpjes licht in en bekleed ze met het deeg.
- Snijd overhangend deeg af.
- Vul de taartjes met steunvulling en laat ze ongeveer tien minuten in de oven bakken.
- Haal de taartjes daarna uit de oven, verwijder de steunvulling en vul ze met het uienmengsel.
- Laat de taartjes nogmaals tien minuten bakken.
- Roer de crème fraîche los met het citroensap en -raspsel.
- Serveer ieder taartje met een dot van deze citroenroom.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.