Azijn van bieslookbloemetjes

Azijn van bieslookbloemetjes

Deze heerlijke azijn van bieslookbloemetjes is simpel te maken en is zowat onbeperkt houdbaar, ideaal voor bij een verse salade op een warme zomerdag.
Bereidingstijd: 5 min.

Dit heb je nodig

  • flinke handvol bieslookbloemetjes
  • witte wijnazijn

Zo ga je te werk:

  1. Knip de bieslookbloemetjes kort af, zodat er geen steeltje meer aan zit.
  2. Leg de bloemetjes in een schone glazen pot.
  3. Giet er azijn over tot alles onderstaat.
  4. Draai het deksel op de pot en zet weg op een donkere, koele plek. Laat de azijn twee weken trekken; de azijn zal de kleur van de bieslook helemaal overnemen en prachtig roze kleuren.
  5. Zeef de azijn en giet hem over in een mooi flesje. Hij blijft zowat onbeperkt houdbaar.
  6. De azijn is lekker pittig en smaakt een beetje naar ui.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.