Judith begon met het plukken van de margriet, madelief en paardenbloem. Deze bloemen stopte ze in een bloemenpers en later gingen deze bloemen in een pan met water en een bouillonblokje. Alles wat ze uit de natuur haalt en gebruikt in de keuken schrijft ze op in een boekje. Hierbij zijn foto’s, gescheurde plaatjes of gedroogde bloemen geplakt, een soort review boek. “Dat boek wordt steeds dikker en dikker.”
“Ondertussen had ik alle boeken in de bieb al gelezen, dus wilde ik mijn kennis verbreden. Ik ben verschillende cursussen gaan volgen, heb me bijgeschoold en ben in contact gekomen met andere wildplukkers.” Nu 10 jaar later heeft ze van haar hobby haar werk kunnen maken en is ze fulltime wildplukker. Volgens Judith zijn de goede wildplukkers in Nederland op twee handen te tellen. Nederland is nogal voorzichtig en angstig op het gebied van wildplukken vindt Judith. “Naast dat de natuur veel smaken biedt, verlaagt het onze bloeddruk en stressniveau. De natuur heeft overal invloed op en biedt voor ons een grote medicijnenkast.” Judith is in het begin ook een beetje angstig geweest om bepaalde voedingstoffen te gaan missen door uit de natuur en veganistisch te gaan eten, “maar er is zoveel extra terug te vinden in de natuur.” Haar favoriete gerechten zijn: dennenappeltjes op siroop en de gesmoorde Europese berenklauw. “Ieder seizoen heeft zijn charme, maar de lente en de herfst zijn natuurlijk het mooiste met alle jonge planten en paddenstoelen die ineens opkomen.”