twee roze rozen op een struik met natte bladeren

5x rozentoppers

Rozen zijn prachtig. Wil jij (meer) rozen in je tuin, maar weet je niet welke? Steven van Dalen, eigenaar van Rozenkwekerij De Wilde, geeft zijn rozen-top-vijf. Deze is te lezen in dit artikel.

  1. ‘Leonardo da Vinci’: Dit is een hele sterke en gezonde, bossig groeiende roos. Deze roos is zacht geurend, diep framboosroze en doorbloeiend van mei tot september.
  2. ‘Moody Blue’: Dit is een nieuwe, blauwpaarse roos met een krachtige groeiwijze. Deze roos is sterk met een weldadige bloei van juni tot oktober.
  3. ‘Ashram’: Deze roos heeft een aparte oranje, koperachtige kleur en een krachtige bloeiwijze. De geur is zacht en fruitig en de ‘Ashram’ bloeit van juni tot oktober.
  4. ‘Aspirin Rose’: Deze roos heeft een donker glanzend blad en een sterke en mooie bloeiwijze met halfgevulde en zuiver witte bloemen. De ‘Aspirin Rose’ bloeit van juni tot oktober.
  5. ‘Gertrude Jekyll’: Dit is een mooie, bossige struikroos met vrij grote, warm roze bloemen. Door de hoogte (130 centimeter) is deze prachtig achterin een border. De roos heeft een heerlijke geur en bloeit van mei tot september.