Lotte heeft een bloementuin en begon zich af te vragen hoe dit ‘van bloem naar honing’-proces eigenlijk werkt. Edwin Harbers, imker bij imkerij ’t Beggelder, legt het haar uit.
Bijen houden is niet iets wat je maar zo even doet. Menig ervaren imker komt nog regelmatig voor verrassingen te staan. Daarom is het sterk aan te raden een beginnerscursus te volgen wanneer je wilt beginnen met bijen houden. Daarbij krijg je een volkje om te starten. Er is altijd wel een vereniging in de buurt, of anders informeer je bij de landelijke organisaties Imkers Nederland of De Nederlandse Bijenhoudersvereniging.
Jaren terug kreeg imker Henk Rijken de vraag van een barones of hij specifiek korfhoning had. Het maakte hem nieuwsgierig. Volgens de adellijke dame was de warmtegeleiding in een korf beter dan in een kast en dat kwam de smaak van de honing ten goede.
Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.
Honing en barbecue: een prima combinatie! Deze kip met honingmarinade bereid je een dagje voordat je de barbecue aansteekt. Succes gegarandeerd!
Deze honingcake is een smakelijke variatie op een ‘gewone’ cake. Je kunt zelf kiezen of je de cake zonder of met glazuur serveert.
Set van 2 schattige bronzen musjes op ware grootte. De musjes zijn geschikt voor binnen of buiten in de tuin of op balkon. Nu slechts voor maar € 44,95!
In 2017 verhuisd van de stad naar het platteland. Geboren met twee linkerhanden en tot voor kort onbekend met het fenomeen ‘waterpomptang’. Droom: kampvuurtjes, aardbeien uit de moestuin en eieren van eigen kip. Realiteit: nat hout, een moestuin met onkruid en een kippenhok vol stront. Blad vegen gaat me goed af. Andere zaken kosten meer moeite. Om glazen muiltjes te maken van mijn onwennige klompen ga ik in de leer bij professionals.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.