Veel groenten in de tuin

3x zaaien in het najaar

Veel planten laten in het najaar hun zaden vallen. Door in het najaar te zaaien heb je minder last van onkruid. De grond komt dan in de winter tot rust, waardoor het onkruid minder zal gaan kiemen.

1. Oosterse koolsoorten
Oosterse koolsoorten als Chinese kool en paksoi worden in de herfst het gemakkelijkst geteeld. De planten groeien rustig en schieten niet door. Tot begin september kan er nog buiten geplant worden en in de kas kan het de hele maand september nog.​

2.Veldsla
Veldsla is een winterharde bladgroente die je zowel buiten als in de kas kunt telen. Bij zaai in september oogst je in de volle grond in het voorjaar en in de kas vanaf november. Kasteelt is wel oogstzekerder. Grote Noordhollandse geeft in deze teelt de hoogste opbrengst.

3. Andijvie
Begin september kan buiten nog de laatste andijvie de grond in. Afhankelijk van het weer oogst je tot Kerst. Neem een ruime plantafstand van 35x35 centimeter en bemest deze nateelt nog wat bij met compost of mestkorrels. Breedblad Volhart Winter of krulandijvie zijn geschikt.

 

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.