Lijkt het je ook zo leuk om iedere ochtend eitjes te rapen uit je eigen kippenhok? En twijfel je over de aanschaf van een paar kippen? Lees dan hier alles over het houden van kippen.
De herfst is net begonnen, dat betekent dat het de tijd voor pompoenen is. Alles weten over pompoenen? Lees dan hier hoe creatief je hiermee kunt zijn.
Als de aardappelen geoogst kunnen worden, komt er vaak het probleem achteraan waar je al die aardappels moet bewaren. Landleven geeft je tips over het bewaren van aardappels.
Veel planten laten in het najaar hun zaden vallen. Door in het najaar te zaaien heb je minder last van onkruid. De grond komt dan in de winter tot rust, waardoor het onkruid minder zal gaan kiemen.
In het najaar komt er gewoonlijk geen nieuwe teelt meer na het wegoogsten van een gewas. Lees hier hoe je moet omgaan met de grond na de oogst.
Elke plant, zowel tuinplanten als kamerplanten, kan worden gestekt. De manier waarop dit gedaan wordt, is verschillend per plant. Landleven zet verschillende tips en artikelen op een rijtje over stekken.
Vallende appels, opslag, wel of geen windsingel... Appelbomen zijn een sieraad op ieder erf, maar voor een zorgeloze oogst is soms wat hulp nodig. Onze fruitexpert Arie van Herpen biedt hulp bij fruitvragen.
De kippen Popo en Fops van Chantal Ruijgrok zijn er gek op: gefermenteerd kippenvoer. Voor een bakje vol extra gezonde granen komen ze enthousiast aanrennen. Chantal vertelt hoe je zelf kippenvoer kunt fermenteren.