Snoeien van een taxus

Hoe snoei je taxus? 5 tips

Taxus is makkelijk te snoeien. Als de taxus eenmaal in vorm is, loopt de heggenschaar er zo langs. Pieter van Delden van Tuinfleur in Oostwold legt je uit hoe je taxus kunt snoeien en in perfecte conditie houdt.

  • Start na de aanplant van taxus met het toppen van de struikjes.
  • Taxus groeit minder snel en heeft daardoor minder zorg nodig. 1 tot 2 keer snoeien per jaar geeft een mooi strak effect.
  • Taxus groeit compact en is daardoor makkelijk in vorm te houden. Voor de haag op hoogte is, hou je hem zo egaal mogelijk. Op het moment dat de haag de gewenste hoogte heeft bereikt, hou je hem op die hoogte bij.
  • Als taxus eenmaal goed gesnoeid is, is bijhouden door de compacte groei eenvoudig.
  • Er zijn verschillende soorten taxus. Pieters favoriet is Taxus baccata: “Die heeft een dichte groei. Veel andere soorten vallen uit elkaar en dan blijft het aanmodderen met de haag.”

Hoe snoei je een beukenhaag?

Lees ook Pieters tips voor het onderhoud van een beukenhaag. Een beukenhaag kan veel hebben en is prima te onderhouden met één snoeibeurt per jaar. 

NAAR DE TIPS
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Bronzen musjes Bronzen musjes € 44,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven almanak 2021 Landleven almanak 2021 € 12,50

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Houten plukladder Houten plukladder € 285,00

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Bestel Landleven Tuingeluk

Onze special Tuingeluk bevat de mooiste tuinreportages uit Landleven. Leer zaaien, snoeien stekken en delen met onze meest praktische artikelen. En kijk mee in de prachtigste siertuinen. Nu voor maar €7,95!

Bestel hier