Hoe snoei je coniferen?

Hoe snoei je coniferen?

Heb je coniferen in de tuin? Eén keer per jaar snoeien is voldoende. Let wel op: de conifeer is iets minder vergevingsgezind dan andere haagbomen. Pieter van Delden van Tuinfleur in Oostwold legt je uit hoe je coniferen snoeit en in perfecte conditie houdt.

  • Coniferen geven snel veel privacy en leveren niet veel werk op. Ze groeien slechts 2 centimeter per jaar.
  • Voor coniferen is één keer per jaar snoeien voldoende. Doe dit bij voorkeur in juli.
  • Houd de haag smal en snoei hem in een lichte V-vorm. Naar boven loopt hij iets smaller toe.  Volgens Pieter niet zodat de hele haag zon vangt, zoals andere snoeiers beweren. "Je snoeit taps om te voorkomen dat de haag in de winter uit elkaar valt als er een pak sneeuw op ligt."
  • Coniferen zijn minder vergevingsgezind dan andere haagbomen. Snoei daarom nooit te diep, want dat geeft bruine plekken die er niet uit te snoeien zijn.
  • Bij veel hagen hou je door te snoeien de struiken jong. Bij conifeer lukt dit niet: het blijven gewoon bomen en die krijgen na verloop van tijd een kale stam. Conifeer gaat ongeveer 15 jaar mee voor dat gebeurt, maar daarna is de haag aan vervanging toe.

Bekijk onze shop tips
Takkenschaar Takkenschaar € 59,95

Verkoop door:
Tuinartikeltotaal

Shop nu
Professionele heggenschaar Professionele heggenschaar € 52,95

Verkoop door:
Welkoop

Shop nu
Snoeischaar met meedraaiend handvat Snoeischaar met meedraaiend handvat € 46,49

Verkoop door:
Flora Blom

Shop nu
Gevavi tuinklompen Gevavi tuinklompen € 23,99

Verkoop door:
Welkoop

Shop nu
Bestel Landleven Tuingeluk

Onze nieuwste speciale Tuingeluk bevat de mooiste tuinreportages uit Landleven. Leer zaaien, snoeien stekken en delen met onze meest praktische artikelen. En kijk mee in de prachtigste siertuinen. Nu voor maar €7,95!

Bestel hier
-->