Tips bij walnoten rapen

Tips bij walnoten rapen

Het is alweer herfst, het kleurrijkste seizoen van het jaar. Paddenstoelen die uit de grond schieten, bladeren die verkleuren en loslaten, spectaculaire luchten, het hoort er allemaal bij. Zo ook het rapen van de eerste walnoten.
 
Begin oktober kun je meestal de eerste gaan rapen. Om deze heerlijke noten zo optimaal mogelijk tot hun recht te laten komen, heeft Landleven een aantal tips voor het rapen en bewaren van de walnoten.
 

Tip 1: Pluk de walnoten niet van de boom. Het zijn valnoten en vallen vanzelf wanneer ze rijp zijn. Bovendien beschadig je de boom bij het plukken ervan.
Tip 2: Raap de noten met regelmaat. Ze worden duf wanneer ze een lange tijd op de vochtige grond blijven liggen.
Tip 3: Schrob de walnoten goed schoon met lauw water.
Tip 4: Laat de walnoten binnen in een goed geventileerde ruimte nadrogen, maar niet bij een raam, dan gaat het drogen te snel!
Tip 5: Na twee weken drogen is de smaak optimaal en zijn de walnoten wel tot twee jaar houdbaar.

P.S. Met deze walnoten kun je vervolgens een heerlijke walnotentaart maken, lees hier hoe!

Neem nu een Landleven proefabonnement!

Landleven is hét magazine voor buitenwonen en buitenleven. Met elk nummer 164 pagina’s tuintips, de lekkerste recepten, inspirerende buitenwoonreportages, dieren, natuur, er-op-uit, creatieve doe-het-zelf-artikelen en nog veel meer.

Profiteer nu van ons extra voordelige aanbod: 10 nummers Landleven voor slechts € 29,50 en ontvang gratis de special Moestuin t.w.v. € 7,95! Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch!

Bestel nu
-->