Vijf soorten winterbloeiers

5 Wintertuinfavorieten

Hieronder lees je de 5 favoriete winterbloeiers van Micha Wieland en Sietske Metz, eigenaren van kwekerij Arborealis in het Drentse Wilhelminaoord. Het duurzaam en ambachtelijk kweken van bekende en minder bekende heesters en bomen is hun specialiteit.

  1. Struikkamperfoelie Lonicera purpusii 'Winter Beauty'. Tussen november en april bloeit deze oersterke heester met zoet geurende, witgele bloemetjes. Groeit op vrijwel elke grondsoort. Hoogte circa 150 centimeter.
  2. Wit peperboompje Daphne mezereum 'Album'. Zoet, zoeter, zoetst geuren de vele kleine en zuiver witte bloemetjes! Peperboompjes bloeien in februari en maart. Ze zijn kritisch wat betreft hun standplaats, maar het proberen meer dan waard! Hoogte circa 1 meter.
  3. Zoete buxus of vleesbes (Sarcococca ruscifolia). Een wintergroen struikje voor de schaduw. De kleine bloemetjes geuren overdadig en verschijnen van januari tot maart. Een aanrader voor elke tuin! Hoogte circa 80-100 centimeter.
  4. Toverhazelaar Hamamelis x intermedia 'Orange Peel'. Van alle winterbloeiende heesters geven toverhazelaars de meeste kleur in de tuin. 'Orange Peel' is favoriet; deze variant wordt niet zo groot en breed. De warm oranje, zoet geurende bloemetjes verschijnen in december en januari. Hoogte circa 3 meter.
  5. Sneeuwbal Viburnum bodnantense 'Charles Lamont'. Roze is de knop, wit is de bloem. Gekozen om de rijke bloei op zowel een- als overjarige twijgen. Bloeit tussen november en april op het kale hout. De bloemetjes geuren heerlijk, mooi voor in de vaas! Hoogte circa 3 meter.

Jaarlijks houdt kwekerij Arborealis de wintertuindag. De mooiste vroege bloeiers zijn dan te zien en te ruiken, onder het genot van koffie of thee. Adres: Dirk de Ruiterpad 2, 8384 DD Wilhelminaoord (Dr), tel. 0521 - 38 36 96. Kijk voor data op www.arborealis.nl.

Bronzen musjes

Set van 2 schattige bronzen musjes op ware grootte. De musjes zijn geschikt voor binnen of buiten in de tuin of op balkon. Nu slechts voor maar € 44,95!

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Bindtouw in blik Bindtouw in blik € 5,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Bronzen musjes Bronzen musjes € 44,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Tuinzeep aan touw Tuinzeep aan touw € 6,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Gewaxt canvas tuinschort Gewaxt canvas tuinschort € 22,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu