Vier kippen

Kippen met kale kont

Waaraan ligt het als kippen een kale kont krijgen? Hebben ze dan een tekort ergens van want het komt niet van elkaar pikken.

Als het geen verenpikken is, gaat het meestal om goed leggende kippen. Sommige kippen, maar vooral echte legkippen, krijgen een iets dunnere huid rondom de cloaca en achterbuik. Door die dunnere huid is de doorbloeding minder goed en dat kan de veergroei verstoren. Soms veroorzaakt dat enige rui op die plaats en de veren groeien dan niet opnieuw aan.

Als er een langere 'leg-rust' optreedt, herstelt zich dit weer, maar vaak is dat van tijdelijke aard. Het heeft niet direct met de voeding te maken, maar je kunt proberen voer met een laag eiwitgehalte te voeren (bijvoorbeeld alleen gemengd graan) waardoor ze minder gaan leggen en dit probleem soms wat minder wordt. Met vriendelijke groet, Hans L. Schippers

Landleven special Kippen

Wist je dat kippen de meest populaire erfdieren zijn? In deze special vind je alles wat je zou moeten weten als je kippen hebt of overweegt om ze aan te schaffen! Leer alles over gezondheid en veiligheid en maak een bijzonder kippenhok van een van de werkbeschrijvingen. 
Prijs: €7,95.