potje met pompoenpitten en havermoutrepen op plank

Pompoenpit-havermoutrepen

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Deze havermoutrepen zijn lekker en zitten bomvol gezonde pompoenpitten, cranberry's en abrikozen.

Dit heb je nodig:

  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 60 g pompoenpitten
  • 250 g havervlokken
  • 100 g honing
  • 6 el dunne pindakaas
  • 10 dadels
  • 100 ml warm water
  • 1 tl gemalen kaneel
  • snuf zeezout
  • 50 g gedroogde cranberry’s, in stukjes gehakt
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt

Zo ga je te werk:

  1. Verdeel de walnoten, de pompoenpitten en de havervlokken over een licht ingevette bakplaat.
  2. Rooster ze in een voorverwarmde oven een kwartier op 180 graden (schep alles halverwege de tijd even om).
  3. Verwarm ondertussen de honing met de pindakaas zachtjes in een pannetje.
  4. Ontpit de dadels en snijd ze in grove stukken. Doe de dadelstukjes bij de honing met pindakaas en voeg het water toe.
  5. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde pasta.
  6. Meng nu met de overige ingrediënten in een grote kom en schep goed door elkaar.
  7. Schep de massa in een ingevette, vierkante bakvorm (22 x 22 centimeter) en druk mooi glad. Bak de koek in een voorverwarmde oven op 180 graden in vijftien minuten mooi goudbruin.
  8. Haal de vorm uit de oven en laat iets afkoelen. Haal de koek uit de vorm, snijd in vierkanten en laat verder afkoelen op een rooster.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.

 

Bestel hier