Pompoenpit-havermoutrepen

Pompoenpit-havermoutrepen

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Deze havermoutrepen zijn lekker en zitten bomvol gezonde pompoenpitten, cranberry’s en abrikozen.

Dit heb je nodig:

  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 60 g pompoenpitten
  • 250 g havervlokken
  • 100 g honing
  • 6 el dunne pindakaas
  • 10 dadels
  • 100 ml warm water
  • 1 tl gemalen kaneel
  • snuf zeezout
  • 50 g gedroogde cranberry’s, in stukjes gehakt
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt

Zo ga je te werk:

  1. Verdeel de walnoten, de pompoenpitten en de havervlokken over een licht ingevette bakplaat.
  2. Rooster ze in een voorverwarmde oven een kwartier op 180 graden (schep alles halverwege de tijd even om).
  3. Verwarm ondertussen de honing met de pindakaas zachtjes in een pannetje.
  4. Ontpit de dadels en snijd ze in grove stukken. Doe de dadelstukjes bij de honing met pindakaas en voeg het water toe.
  5. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde pasta.
  6. Meng nu met de overige ingrediënten in een grote kom en schep goed door elkaar.
  7. Schep de massa in een ingevette, vierkante bakvorm (22 x 22 centimeter) en druk mooi glad. Bak de koek in een voorverwarmde oven op 180 graden in vijftien minuten mooi goudbruin.
  8. Haal de vorm uit de oven en laat iets afkoelen. Haal de koek uit de vorm, snijd in vierkanten en laat verder afkoelen op een rooster.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.