November

Filter op:
Appeltaart met noten en kweeappelgelei

Heerlijke appeltaart met noten, kaneel en kweeappelgelei.

Door Landleven
Kweeappelgelei

De pitjes van kweeappels bevatten heel veel pectine. Daardoor kun je er heel goed een gelei van maken. Kweeappelgelei is lekker op toast of met versgebakken scones, maar ook bij kaas smaakt de gelei perfect.

Door Landleven
Kweeappelsiroop

Van het sap van kweeappels maak je heel gemakkelijk siroop. Bij kweepeer zou je misschien wat specerijen toevoegen als steranijs, kardemom of kruidnagel, maar dat is bij kweeappels echt niet nodig. De appeltjes hebben een hele kruidige smaak van zichzelf.

Door Landleven
Knolselderij-kweepeersoep

Maak zelf deze heerlijke knolselderij-kweepeersoep. Deze soep is voedzaam, vullend en vegetarisch.

Door Klaske Bakker
Gele linzensoep met winterwortel

Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui.

Door Klaske Bakker
Scones

Deze heerlijke scones zijn makkelijk te maken en leuk voor bijvoorbeeld een high tea.

Door Landleven
Walnoot-karameltaartje

Heerlijk na een lange winterse wandeling met een kop warme koffie, bij het vuur natuurlijk!

Door Landleven